Vyhledávání
.Dobajedová je dílem dvouodborníků na toxikologii a zdravotní aspektyškodlivých látek vpotravinách. AnnaStrunecká, pedagog na Univerzitě Karlově, sedlouhodobě specializuje na biomedicínu a Jiří Patočkaje profesorem molekulární biochemie aodborníkem na psychofarmaka. Doba, ve které žijeme, je doslovanasáknutá chemickýmilátkami různých účinků aneznámého složení. Důvěra vezdravotnictví je téměřbezvýhradná, ale i lékpodaný ve špatném množstvínebo ve špatnou dobu, se může státsmrtícím jedem. Jídlo,které kupujeme v ochodech, je ošetřeno protiplísním a bakteriím, alepoužité konzervační látky se samymohou stát zdravíškodlivými. Očkováníchrání děti i dospělé protineléčitelným chorobám, ale dopady nalidský organizmus nejsou jen pozitivní. Kniha Dobajedová se snaží omapování všech oblastílidského života, ve kterých sedostáváme do kontaktu s nebezpečnýmilátkami. V sedmi kapitolách se podrobněvysvětluje, co všechno se přidává dovody a potravin, které vitamíny a vjakém množství jsou vhodné,jaká jsou rizika očkování,například proti chřipce nebo rakovině děložníhočípku. Kosmetika a čisticí prostředky prodomácnost jsou dalšíchemikálie, se kterými jsme denně vpřímém kontaktu. Netušenou hrozboujsou geneticky upravované potraviny a různéhormonální přípravky. Autoři nemají v úmyslu děsit,podávají vyvážený obrazdnešní situace a poskytují mnoho radpro zkvalitnění života. Kapitoly jsou doplněny odkazy napopulární i vědeckou literaturu proověření informací neborozšíření znalostí. Anirenomovaní odborníci se často neshodnou najednoznačném hodnocení některýchproblémů a jejich názory na vliv jsou velmirozporuplné. Tato příručka pomůže vrozlišování toho, co jezdraví prospěšné a co mu naopakškodí.
Běžná cena | 299 Kč |
Naše cena | 269 Kč |
není skladem | |
Počet stran | 0 |
Stav | nová kniha |
Nakladatel | Triton |